NEPĂSAREA COSTĂ! POLIȚIA LOCALĂ A ADUNAT PESTE 18.000 DE EURO DE LA PROPRIETARII CLĂDIRILOR CU FAȚADELE PRAF

0
673

TIMIȘOARA. Polițiștii locali au reușit să adune 85.000 de lei, echivalentul a peste 18.000 de euro, de la proprietarii de clădiri care nu au întreținut fațadele imobilelor pe care le dețin. Totul, în doar două luni.

Oamenii legii spun că au stat în permanență cu ochii pe cei care își lasă proprietățile să se degradeze, atât în zona istorică, cât și în alte zone ale orașului.

În ultimele două luni, polițiștii locali au aplicat un număr de 85 sancțiuni contravenționale, în valoare de 85.000 lei, conform HCL 371/2007 modificată pentru neîntreținerea imobilelor deținute sau folosite sub orice formă, în zone precum Calea Torontalului, Calea Dorobanților, Bd. General Dragalina, Str. M. Kogălniceanu, Ștefan cel Mare, Piețele Victoriei, Traian, Băcescu, Bd. Regele Carol I și Str. Mărășești.

„Poliția Locală atrage atenția proprietarilor de clădiri că au obligația să asigure periodic curățarea fațadelor locuințelor, clădirilor amplasate la frontul străzii, degajarea elementelor de construcție cum sunt ornamentele și tencuiala care stau să se desprindă de pe fațadele acestora”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

De la începutul anului și până în prezent, oamenii legii au dat 160 de amenzi pe această temă, sancțiunile fiind cuprinse între 500 și 1.000 lei. (www.tion.ro)