BIG BROTHER, ÎN SLUJBA POLIȚIEI LOCALE TIMIȘOARA. CAMERELE ÎI SURPRIND ÎN FAPT PE CEI CERTAȚI CU BUNUL SIMȚ

0
721

Instalarea camerelor de supraveghere în mai multe zone din Timișoara a fost o idee bună și este un sprijin pentru polițiștii locali. Cu ajutorul imaginilor surprinse de sistemul de filmat, agenții depistează tot mai mulți oameni în timp ce se descotorosesc de deșeuri la colț de stradă.

”În aceste zile, cu ajutorul camerelor de supraveghere video, montate în locațiile cunoscute ca zone în care se formează frecvente rampe clandestine de deșeuri, au fost surprinse și sancționate alte 3 persoane, respectiv pe străzile Liniștei, Hebe și Iris. Pe lângă sancțiuni, permanent polițiștiștii locali au înaintat către Biroul Salubrizare locațiile unde se formează rampe în vederea luării măsurilor de igienizare”, spun polițiștii.

De altfel, cu acest scop a și fost declanșată la începutul lunii trecute o campanie de sensibilizare a populației cu privire la importanța implicării tuturor în menținerea unui oraș curat, prin sesizarea la Poliția Locală în cazul în care observă astfel de situații.

”De la începutul campaniei au fost aplicate de polițiștii locali un număr de 260 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 65.000 lei celor surprinși aruncând deșeuri pe domeniul public. Spre exemplu, în cursul zilei de ieri, polițiștii locali au acționat punctual în zona Pieței Doina, unde au aplicat 9 sancțiuni celor depistați abandonând gunoaie pe domeniul public”, mai transmit polițiștii.

Amenzile pentru abandonarea de deșeuri în locuri nepermise sunt cuprinse între 500 și 1.000 de lei, pentru persoanele fizice, și între 1.000 și 2.500 de lei, pentru persoanele juridice. (Sursa www.banatulazi.ro)