Poliția Locală, din nou pe șantiere

0
743

Poliția Locală Brașov a reluat, în această săptămână, verificările tuturor șantierelor din municipiu. Ultima acțiune amplă de inspectare a acestor zone s-a efectuat la începutul verii, când au fost depistate nereguli în ceea ce privește lipsa panourilor de identificare, la majoritatea dezvoltatorilor. Acest aspect a fost remediat în mare parte, dacă este să ținem cont de ceea ce au găsit acum în teren polițiștii locali de la Serviciul Inspecție Control și Disciplina în Construcții.

Astfel, controalele au fost intensificate în această perioadă, fiind făcute verificări intense pe toate componentele (mediu, inspecția în construcții și rutieră). În prima zi a acestei campanii s-a intrat în șantierele deschise în cartierul Bartolomeu, respectiv Avangarden 3, după care a urmat cartierul Tractorul, unde se construiește intens.

Cu această ocazie, polițiștii locali au fost atenți dacă panourile de identificare sunt la vedere, au urmărit modul de organizare a șantierelor, dar au fost verificate și  aspectele care țin de protecția mediului. În zona Bartolomeu au fost urmărite șapte șantiere, iar în Tractorul, 22, din care două au fost găsite în conservare.

Printre deficiențele constatate de polițiștii locali se numără: depozite de materiale de construcții amplasate în afara șantierului, împrejmuiri realizate incomplet pentru unele șantiere, depozitări neconforme de materiale de construcții sau depozitări accidentale de moloz.

Dezvoltatorii imobiliari, care au fost găsiți cu astfel de deficiențe pe șantierele aflate în lucru, au fost somați să își remedieze aspectele neconforme într-un termen de o săptămână, când vor fi făcute reverificări, iar pentru cei ce nu vor respecta aceste recomandări vor fi aplicate sancțiuni în conformitate cu legislația în vigoare.

Totuși, trebuie arătat faptul că echipajele de rutieră de la Poliția Locală au aplicat, cu această ocazie, sancțiuni pentru depășirea tonajului admis pe anumite tronsoane de drum, respectiv pentru lipsa permiselor de liberă trecere pentru căile de drum pe care au fost surprinși șoferi care transportau materiale de construcții către șantiere. Astfel, în timpul acțiunii au fost sancționați patru șoferi pentru lipsa L.T.-urilor și au fost aplicate alte șase sancțiuni la Codul Rutier.

Poliția Locală apelează, ca de fiecare dată, la sprijinul brașovenilor care observă diferite aspecte neconforme legate de șantierele din municipiu, cetățenii putând sesiza dispeceratul instituției la numărul 0268.954, pentru a putea fi remediate aceste probleme în regim de urgență. Verificările vor continua și în urmatoarea perioadă atât în ceea ce privește șantierele, organizarea acestora, cât și modul de conformare la măsurile dispuse de polițiștii locali.