ZECI DE SANCȚIUNI APLICATE DE POLIȚIȘTII LOCALI PENTRU COMERȚUL AMBULANT NEAUTORIZAT

0
885

TIMIȘOARA. Comercianții ambulanți s-au ales cu amenzi! Polițiștii locali au intensificat, în ultima perioadă, acțiunile pe linia depistării persoanelor care desfășoară activități de comerț ambulant, neautorizat, încălcând astfel prevederile HCL 321/2001 și Legii 12/1990.

Pe lângă obiectele uzate expuse spre vânzare în locuri neautorizate, pe trotuare, în apropierea piețelor, există și situații în care sunt comercializate obiecte noi, a căror proveniență este incertă, neexistând acte pentru aceasta și făcând concurență neloială celor care își obțin toate documentațiile pentru un comerț civilizat. “Tot felul de mărfuri precum linguri din lemn, obiecte de îmbrăcăminte, ochelari de soare, parfumuri, încărcătoare de laptop-uri, huse de telefoane mobile și chiar coroane de flori expuse spre vânzare pe domeniul public au fost ridicate în vederea confiscării de polițiștii locali, cei care au încercat să le comercializeze fiind și sancționați”, transmite Daniela Seracin, purtător de cuvânt al Poliției Locale Timișoara.

Au fost aplicate 19 sancțiuni în ultima săptămână, alte 17 fiind aplicate cu o săptămână înainte. Cele mai multe situații de aceste gen au fost constatate în apropierea Piețelor Badea Cârțan, Doina, Iosefin, Calea Buziașului, Aleea FC Ripensia, Calea Șagului, Platoul Dâmbovița și chiar în zona centrală pe str. Piatra Craiului.

Reamintim că sancțiunile pentru astfel de situații sunt de la 150 de lei conform HCL 321/2001 și pot ajunge chiar până la 5000 lei conform Legii 12/1990, cei depistați riscând ca marfa să le fie ridicată în vederea confiscării. Poliția Locală Timișoara atrage atenția persoanelor care se ocupă cu astfel de acte de comerț să obțină toate autorizațiile necesare pentru a-și putea vinde marfa în condiții legale și în locurile în care acest lucru este permis. (Sursa www.observatordetimis.ro)