SEGWAY-URILE POLIȚIEI LOCALE ADUNĂ BANI FRUMOȘI LA BUGET, DE LA ȘOFERII CARE PARCHEAZĂ PE PISTELE DE BICICLETE

0
871

TIMIȘOARA. Când nu au chef să își caute locuri de parcare, unii șoferi își lasă mașinile cu mare tupeu pe trotuare sau pe pistele de biciclete. Mulți dintre ei deja nu mai scapă de amenzi, pentru că le vin de hac polițiștii locali care patrulează pe segway-uri.

În ultima lună, oamenii legii au dat 322 de amenzi șoferilor care parchează pe traseele speciale pentru bicicliști și au adunat 93.000 de lei la buget. Adică peste 20.000 de euro în doar o lună.

„Polițiștii locali au continuat să efectueze verificări, în ultima perioadă, pe linia depistării conducătorilor auto care opresc sau staționează pe pistele pentru bicicliști din oraș, pentru a veni în sprijinul persoanelor care se deplasează pe rouă roți și care, din cauza autovehiculelor staționate pe piste, sunt în imposibilitatea de a folosi zonele destinate lor. Încă de la începutul verii au fost instituite tocmai pentru a veni în sprijinul bicicliștilor, patrule de polițiști locali pe segway-uri care au ca prioritate deplasarea de aceste piste și luarea măsurilor legale în cazul autovehiculelor depistate oprite sau staționate pe pistele pentru bicicliști”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Oamenii legii spun că aplică cu strictețe prevederile OUG 195/2002, amenzile fiind cuprinse între 290 și 725 de lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare pe piste.

Polițiștii locali le atrag din nou atenția șoferilor să respecte legislația referitoare la oprire și staționare și să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor. Mai mult, ei fac și apel la timișoreni. Îi roagă ca atunci când văd observă mașini parcate ilegal să sune la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112 sau la numărul de telefon înființat special pentru bicicliști 0356.913, iar oamenii legii se vor deplasa la fața locului pentru luarea măsurilor legale care se impun. (Sursa www.tion.ro)