POLIȚIA LOCALĂ REAMINTEȘTE: NU DAȚI BANI CERȘETORILOR!

0
873

TIMIȘOARA. Polițiștii locali continuă să acționează permanent pentru depistarea persoanelor care apelează la mila publică pe străzile orașului, existând o patrulă auto care preia zilnic din stradă aceste persoane, atât ca urmare a constatărilor făcute de polițiștii locali aflați în patrulare, cât și în urma sesizărilor primite de la cetățeni.

Partea pozitivă a acestor acțiuni repetate este aceea că, față de anul trecut, numărul cerșetorilor și oamenilor străzii a scăzut simțitor, în special în zona centrală.

Cu toate acestea, vineri și sâmbătă au fost depistate în stradă 15 persoane care apelau la mila publică și care au fost preluate din zone precum Calea Aradului, Str. Jiul, Republicii, Alba Iulia, bd, Regele Carol. Ca urmare a acestui fapt, polițiștii locali s-au mobilizat, au luat imediat măsuri de preluare din stradă, verificare și introducere în baza de date, majoritatea persoanelor în cauză fiind depistate în mod repetat și apoi predate la centrele sociale, astfel că în cursul zilelor de duminică și luni aceștia nu au mai fost depistați în stradă.

Ca de fiecare dată, polițiștii locali fac din nou apel către cetățeni să nu le mai ofere bani deoarece în acest fel îi menținem în stradă, mai mult, în acest fel fiind atrași în Timișoara și din alte zone ale țării. Mulți dintre aceștia sunt consumatori de alcool și de substanțe precum aurolacul, unii au probleme din punct de vedere medical, motiv pentru care sunt deseori agresivi. Polițiștii locali continuă acțiunile zilnice pentru descurajarea și diminuarea acestui fenomen, sprijinul populației fiind esențial în conștientizarea faptului că nu trebuie să le ofere bani deoarece din acești bani nu se întrețin ci îi folosesc pentru a-și cumpăra alcool sau substanțe halucinogene.

Persoanele care observă cerșetori sau oameni ai străzii pot sesiza astfel de aspecte la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112. (Sursa www.observatordetimis.ro)