CU TIR-UL PRIN ZONE INTERZISE. 22 DE ȘOFERI AMENDAȚI DE POLIȚIȘTII LOCALI

0
816

TIMIȘOARA. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au acționat și în ultima perioadă pe linia depistării conducătorilor de autovehicule de mare tonaj care nu respectă prevederile actelor normative în vigoare referitoare la circulația mașinilor grele prin Timișoara, continuând să pătrundă cu acestea în zonele în care acest lucru este interzis, neținând cont de indicatoarele rutiere amplasate în acest sens.

Astfel de prevederi sunt menționate în OUG 195/2002 și în HCL 485/2006, sancțiunile fiind între 1305 și 2900 lei și, respectiv 2500 lei. În ultima săptămână, 22 de conducători auto de mare tonaj au fost depistați și sancționați de polițiștii locali după ce au fost surprinși în zone în care acest lucru nu este permis, precum S. Bărnuțiu, Take Ionescu, Arieș, Jiul, Popa Șapcă, Circumvalațiunii.

Poliția Locală Timișoara continuă acțiunile pe această linie și atrage din nou atenția conducătorilor auto de autovehicule de mare tonaj să respecte legislația în vigoare și, de asemenea, să se informeze atunci când ajung în Timișoara, să urmărească indicatoarele rutiere care restricționează sau interzic accesul pe anumite sectoare de drum, să achite taxele în cazul în care tranzitează Timișoara, să nu parcheze autovehiculele grele pe teritoriul Timișoarei și să nu circule decât pe rutele stabilite. (Sursa www.observatordetimis.ro)