POLIȚIA LOCALĂ FACE APEL LA LOCATARI SĂ SPRIJINE CAMPANIA DE DEPISTARE A CELOR CARE MURDĂRESC ORAȘUL

0
844

TIMIȘOARA. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au depistat, marţi, în cadrul patrulărilor efectuate, nouă persoane care au abandonat deșeuri pe domeniul public și pe spațiile verzi, pe străzile I.Mincu, I. Slavici, C. Negruzzi, Ardealului, Crizantemelor, I. Carac, Maramureș, D.N. Cocea.

Cei surprinși aruncând resturi au fost sancționați cu amenzi de la 500 la 1.000 de lei. Polițiștii locali au intensificat acțiunile pe această linie, la nivel local fiind declanșată o campanie de depistare a persoanelor certate cu bunul simț care formează rampe clandestine de deșeuri, conferind un aspect inestetic orașului, rampele reprezentând adevărate focare de infecție.

Totodată, în cadrul campaniei demarate, polițiștii locali împart și notificări către persoanele fizice, dar și către asociațiile de locatari în vederea informării cu privire la sancțiunile pe care le riscă în cazul în care depozitează deșeuri pe domeniul public, iar în cazul deșeurilor rezultate din amenajări în locuințe trebuie să solicite operatorului de servicii de salubrizare containere speciale în funcție de volumul acestora.

Poliția Locală face totodată din nou apel și la cetățenii cu simț civic să sesizeze la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 în cazul în care observă persoane care abandonează deșeuri pentru ca echipajele să se poate deplasa pentru a lua măsurile legale care se impun sau dacă observă locații în care s-au format rampe clandestine de deșeuri pentru a se lua legătura cu cei responsabili în vederea igienizării acestora. De altfel, de la începutul anului au fost comunicate către Direcția Edilitară și Biroul Salubrizare un număr de 315 locații cu astfel de rampe care au fost igienizate la intervenția polițiștilor locali. Poliția Locală atrage atenția că aruncarea sau abandonarea de hârtii, ambalaje, resturi alimentare sau nealimentare, precum și orice alte deșeuri pe domeniul public se sancționează cu amenzi de la 500 la 1000 lei pentru persoanele fizice și de la 1000 la 2500 lei pentru persoanele juridice. (Sursa www.observatordetimis.ro)