NU ARUNCAȚI GUNOAIELE PE JOS! POLIȚIȘTII LOCALI AU DAT 2400 DE AMENZI DE LA ÎNCEPUTUL ANULUI

0
726

TIMIȘOARA. Polițiștii locali acționează zilnic pentru identificarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public și care, prin acest fapt, contribuie la formarea de rampe clandestine de deșeuri care dau un aspect inestetic orașului.

Astfel, în cursul zilei de ieri, au fost surprinse trei persoane care au abandonat deșeuri pe str. Demetriade, Corbului, C. Negruzzi, acestea fiind sancționate cu amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

De la începutul anului, polițiștii locali au aplicat 2.409 sancțiuni contravenționale celor care au aruncat gunoaie pe domeniul public, din care 774 au fost aplicate celor care au abandonat resturi pe spațiile verzi din oraș. O parte din constatări au fost efectuate și cu sprijinul unor cetățeni, care au sesizat faptul că au văzut persoane care aruncă deșeuri pe domeniul public, la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112.

De altfel, 238 de cetățeni au sesizat astfel de aspecte de la începutul acestui an, în urma acestora fiind efectuate verificări și fiind aplicate sancțiuni. De asemenea, polițiștii locali aflați în teren au constatat existența de rampe clandestine de deșeuri, un număr de 315 locații constatate în timpul patrulărilor fiind transmise către Biroul Salubrizare din cadrul Primăriei Timișoara în vederea luării măsurilor de igienizare a acestora.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția din nou că potrivit HCL 371/2007 este interzisă aruncarea sau abandonarea de orice deșeuri pe domeniul public, iar cetățenii și asociațiile de proprietari, dar și persoanele juridice au ca obligații să întrețină curățenia locuințelor pe care le dețin sub orice formă legală, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale, să asigure și să mențină curățenia pe trotuare, pe zonele verzi, a locurilor de parcare pe care le folosesc, precum și în jurul garajelor pe care le dețin sub orice formă, dar și să mențină curățenia în jurul acestora recipientelor de deșeuri. (Sursa www.observatordetimis.ro)