TIMIȘORENI AMENDAȚI PENTRU CAI LĂSAȚI ÎN LIBERTATE PE STRĂZI ȘI ANIMALE DE FERMĂ CRESCUTE ÎN ZONE ÎN CARE ACEST LUCRU ESTE INTERZIS

0
808

TIMIȘOARA. Polițiștii locali au acționat, zilele acestea, pe str. Inocențiu Klein, unde a existat o sesizare conform căreia în parcul din zonă se aflau în libertate un număr de trei cai. La fața locului a fost solicitată și prezența angajaților Danyflor pentru a prelua cabalinele în cazul în care nu este identificat proprietarul acestora. La scurt timp proprietarul, un locatar de pe str. Batania, a fost identificat și amendat, sancțiunile pentru astfel de situații ajungând până la 500 de lei.

Astfel de cazuri au mai fost întâlnite pe străzile orașului, în acest an fiind aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe conform Legii 61/1991 republicată pentru lăsarea în libertate a animalelor în special cabaline, în zone precum str. Lunei, Răsăritorului, Batania, Hărniciei, dar și pentru creșterea animalelor și a păsărilor de fermă în interiorul zonei delimitate de anumite străzi, astfel de cazuri fiind depistate pe străzi precum Mehadia, Eroii de la Tisa, Ion Ionescu de la Brad, C. Bogdăneștilor, Rahovei, Balta Verde și Simion Bărnuțiu.

Poliția Locală atrage atenția posesorilor de animale de fermă să respecte legislația atât în ceea ce privește lăsarea în libertate a acestora deoarece prin prezența pe străzi pot determina producerea de accidente rutiere, cât și în ceea ce privește creșterea în condițiile și în zonele impuse de actele normative în vigoare, în caz contrar fiind sancționați drastic. (Sursa www.observatordetimis.ro)