POLIȚIȘTII LOCALI CU OCHII PE CEI CARE ARUNCĂ DEȘEURI PE DOMENUL PUBLIC! ÎN DOAR O ZI AU DAT 11 AMENZI

0
715

TIMIȘOARA. Polițiștii locali au surprins numai în cursul zilei de ieri, 11 persoane chiar în timp ce abandonau deșeuri, în cantități considerabile, pe domeniul public.

Cinci dintre acestea au fost surprinse în timp ce aruncau resturi pe Bdul L. Rebreanu, pe un teren viran, unde s-a format o rampă clandestină de deșeuri, altele fiind depistate pe străzile Recoltei, Munteniei, Gelu și la Piața Verde.

Cei surprinși au fost sancționați, amenzile pentru astfel de fapte fiind între 500 și 2500 lei. O parte din constatări au fost efectuate și cu sprijinul unor cetățeni, care au sesizat faptul că au văzut persoane care aruncă deșeuri pe domeniul public. Cetățenii care observă astfel de situații pot sesiza la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112, iar un echipaj se va deplasa la fața locului pentru luarea măsurilor legale.

”Poliția Locală Timișoara atrage atenția din nou că potrivit HCL 371/2007 este interzisă aruncarea sau abandonarea de orice deșeuri pe domeniul public, iar cetățenii și asociațiile de proprietari, dar și persoanele juridice au ca obligații să întrețină curățenia locuințelor pe care le dețin sub orice formă legală, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale, să asigure și să mențină curățenia pe trotuare, pe zonele verzi, a locurilor de parcare pe care le folosesc, precum și în jurul garajelor pe care le dețin sub orice formă, dar și să mențină curățenia în jurul acestora recipientelor de deșeuri”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara. (Sursa www.gazetadinvest.ro)