POLIȚIA LOCALĂ BRAȘOV REACȚIONEAZĂ LA PROPUNERILE VENITE DIN PARTEA COMUNITĂȚII

0
820

“PĂSTREAZĂ PARCUL CURAT PENTRU COPII! – este noua campanie publică derulată de Poliția Locală Brașov, ca urmare a unei propuneri venită din partea unei brașovence care își dorește ca toată lumea să repecte regulile cu privire la menținerea unui mediu curat în spațiile de joacă pentru copii.

Așadar, pe toată perioada lunii august, polițiștii locali nu doar că vor continua să supravegheze la menținerea ordinii și liniștii publice în parcurile brașovene, ci și vor discuta cu aceia care își petrec timpul liber în zonele de agrement destinate copiilor, ținând cont că vremea frumoasă i-a scos afară din case pe bunici, părinți și copii, mai ales ca încă mai este vacanță școlară. Prin aceste acțiuni, polițiștii locali vor să le reamintească locuitorilor orașului că este interzis fumatul și consumul de  alcool în locurile de joacă, dar mai au și alte sfaturi pentru cei ce stau în parcuri pentru relaxare. Flayerele pe care le vor împărți polițiștii locali includ câteva reguli de bun simț, legate de menținerea curățeniei în zonele de joacă destinate copiilor. Astfel, fleyerul conține și mesaje precum “Nu aruncați mizeria pe jos! Folosiți coșul de gunoi!” sau “Nu distrugeți mobilierul urban!”.  În municipiul Brașov sunt funcționale peste 200 de locuri de joacă și parcuri, distribuite pe cartiere, dar și în zona centrală a orașului – spații care se află sub supravegherea agenților în vederea menținerii ordinii și liniștii publice.

Această campanie reprezintă doar o parte a acțiunilor desfășurate de Poliția Locală Brașov, ce vizează menținerea unui mediu civilizat și curat prin derularea unor activități de prevenție, dar si de luarea măsurilor legale care se impun vis-a-vis de cei ce încalcă normele civice de conviețuire. Astfel, agenții de la Biroul 1 – Centru, Biroul 2 – Bartolomeu, Biroul 3 – Tractorul și Biroul 4 – Astra au aplicat de la începutul anului aproape 700 de amenzi în valoare totală de aproape 100.000 de lei pentru consum de alcool pe domeniul public, 13 sancțiuni (6200 lei) pentru fumat în spații interzise de lege, dar și peste 120 de sancțiuni pentru nestrângerea mizeriei făcută de câinii scoși la plimbare ori pentru aceia care nu au înțeles că animalelor de companie le este interzis accesul în parcuri.

Iată, un motiv în plus le readucem aminte brașovenilor că orice cetățean care sesizează faptul că sunt persoane care încalcă normele de conduită și produc disconfort celorlalți locuitori, pot apela la Poliția Locală Brașov.