COMUNICAT DE PRESĂ

0
829

78 de sancțiuni contravenționale în valoare de 32.900 de lei! Este rezultatul pe trei luni (iunie, iulie, august a.c.) a acțiunilor pe care le-au derulat polițiștii locali pentru a descuraja depozitarea la întamplare a deșeurilor, fie ele menajere, fie provenite din construcții. Persoanele amendate au fost surprinse în timp ce își abandonau gunoaiele/reziduurile în afara platformelor special amenajate, ori în alte zone decât cele cu această destinație. Totodată, au fost surprinse 81 de persoane care scotoceau prin resturile depozitate de brașoveni în ghenele de reziduuri menajere, persoane care au și primit sancțiuni în valoare totală de 38.500 de lei.

Este de menționat faptul că Poliția Locală Brașov desfășoară de la începutul lunii iunie o campanie intitulată „PĂSTREAZĂ-ȚI ORAȘUL CURAT!”. Acest mesaj se adresează tuturor locuitorilor comunității, dar mai ales îi vizează pe cei ce, poate, au uitat care sunt criteriile de bază necesare unei conviețuiri sociale firești. “Nu arunca oriunde gunoiul menajer!”, “Nu abandona molozul la container!” sau “Aruncă gunoiul DOAR la platforma la care ești arondat!” sunt doar câteva dintre sfaturile pe care le transmit polițiștii locali prin cartierele brașovene, dar și în timpul întâlnirilor cu șefii de asociații de proprietari.

Poliția Locală Brașov îi îndeamnă pe locuitorii orașului, să apeleze  dispeceratul instituției (0268.954) situațiile în care surprind persoane care aruncă deșeurile, de orice tip, în alte locuri decât cele autorizate.