ATENȚIE UNDE PARCAȚI! SE PRELUNGEȘTE PROGRAMUL DE RIDICARE A AUTOTURISMELOR STAȚIONATE ILEGAL, LA TIMIȘOARA!

0
622

Șoferi, atenție unde parcați mașinile, la Timișoara! Începând cu luna septembrie 2018 se prelungește programul de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar pe domeniul public, acesta urmând să fie de 12 ore.

Poliția Locală Timișoara aduce vești! Bune pentru unii, rele pentru alții! Oamenii legii din cadrul Serviciului Circulație Rutieră acționează permanent pentru asigurarea fluenței traficului rutier prin luarea măsurilor legale împotriva celor care parchează în zonele marcate cu indicatoare care restricționează oprirea sau staționarea, care opresc sau staționează pe pistele special destinate bicicliștilor, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, care blochează intrările în curți, garaje etc, pe spațiile verzi ori care staționează pe liniile de tramvai sau prea aproape de acestea obstrucționând circulația mijloacelor de transport în comun, însă pare că nesimțirea unor șoferi de prin traficul local întrece orice măsură. Astfel, pentru că există tot mai multe constatări de acest gen și numeroase sesizări de la cetățeni, s-a stabilit, împreună cu reprezentanții Societății Drumuri Municipale (SDM) SA să fie prelungit, de la data de 1 septembrie 2018, la 12 ore, programul în ceea ce privește ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar.

Instituția de care se ocupă de respectarea legii la nivelul muncipiului de pe Bega atrage astfel atenția conducătorilor auto să respecte prevederile OUG 195/2002 referitoare la oprire și staționare pentru a evita astfel sancționarea și chiar ridicarea autovehiculelor. Sancțiunile prevăzute de actul normativ menționat pentru staționarea neregulamentară sunt de la 580 la 725 lei cu 3 puncte penalizare la permis, iar pentru ridicare, transport și depozitare, în plus față de sancțiune, cei care sunt în această situație vor plăti, către SDM, o taxă de 500 lei. Numai în luna iulie, polițiștii locali au aplicat un număr de 736 sancțiuni contravenționale pentru parcare neregulamentară, iar de la începutul anului 8.283 sancțiuni contravenționale. Și cetățenii au sesizat diverse situații legate de încălcarea prevederilor legale referitoare la oprirea și staționarea autovehiculelor, luna trecută fiind înregistrate un număr de 133 sesizări de la cetățeni, iar de la începutul anului 674 sesizări pe aceeași linie. (Sursa www.observatordetimis.ro)