AMBROZIA ”DĂ ÎN FLOARE”! POLIȚIȘTII LOCALI DAU AMENZI LA TIMIȘOARA

0
763

Ambrozia „dă în floare” la Timișoara, iar tot mai mulți locuitori ai urbei de pe Bega au probleme cu alergiile produse de această buruiană. Polițiștii locali identifică terenurile necosite, pe care crește în voie ambrozia, și amendează proprietarii.

Polițiștii locali i-au amendat pe cei care dețin terenuri și nu le întrețin, pe lângă sancțiuni fiind aplicate și somații cu termene imediate de cosire a buruienilor. Anul acesta, polițiștii locali au aplicat în total un număr de 122 sancțiuni contravenționale pe această linie, în valoare de 133.000 lei, urmând ca în aceste zile să se ia măsurile legale în cazul altor 30 de proprietari identificați în urma procedurilor efectuate sau în cazul cărora au expirat termenele din somațiile aplicate, nefiind luate măsurile de cosire a buruienilor.

Persoanele fizice și juridice sunt obligate să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, situate în intravilanul municipiului și a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutieră sau feroviară și să asigure împrejmuirea acestora, trebuie să asigure curățarea buruienilor, a vegetației ierboase și lemnoase în jurul imobilelor pe care le dețin sub orice formă, Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu amenzi între 1500 și 2500 lei. (Sursa www.debanat.ro)