ȚINTA: HOȚII DE BUZUNARE! POLIȚIȘTII LOCALI ȘI JANDARMII VERIFICĂ TRANSPORTUL ÎN COMUN DIN TIMIȘOARA

0
694

Echipaje mixte de polițiști locali și jandarmi se află din nou în misiune prin mijloacele de transport în comun din Timișoara. Oamenii legii au ca scop prevenirea furturilor și a faptelor contravenționale.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Transport Urban acționează din nou în această săptămână, în mijloacele de transport în comun din Timișoara, acțiunea fiind desfășurată alături de jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș. Principalul scop al acestui tip de acțiuni este acela de a preveni furturile din buzunare și bagaje, dar și de a lua măsurile legale în cazul altor fapte de natură contravențională care pot avea loc în mijloacele de transport ori în stațiile acestora, cum ar fi tulburarea liniștii publice, apelarea la mila publică, deteriorările mijloacelor de transport în comun și a refugiilor Societății de Transport Public Timișoara (STPT), fumatul și consumul de alcool, precum și alte fapte de acest gen prevăzute atât de HCL 371/2007 modificată cât și de Legea 61/1991 republicată.

Agenții Direcției Poliția Locală Timișoara acționează zilnic în mijloacele de transport în comun, fiind organizate și acțiuni comune atât cu jandarmii cât și cu lucrătorii STPT, cu toții făcând permanent eforturi pentru prevenirea fenomenului furturilor din buzunare. De asemenea, se acționează permanent și pentru menținerea unui climat de liniște și siguranță pentru persoanele care călătoresc cu autobuze, tramvaie sau troleibuze.

Patrulele mixte au acționat ieri în mijloacele de transport în comun care traversează zone cunoscute ca fiind problematice, cum sunt Gara de Nord, Piețele Sinaia, Maria, Traian, Bălcescu și 700, ori Catedrala Mitropolitană, fiind luate și măsuri de sancționare acolo unde au fost constatate nereguli precum tulburarea liniștii publice, apelarea în mod repetat la mila publicului, aruncarea de deșeuri în mijloacele de transport etc.

”Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, principalul scop fiind în primul rând acela de a preveni comiterea de acte de furt, dar și de a lua măsurile legale în ceea ce privește persoanele care încalcă prevederile legale în momentul în care circulă cu mijloacele de transport în comun”, transmit, din nou, reprezentanții polițiștilor locali. (Sursa www.observatordetimis.ro)