PESTE 1000 DE OAMENI AU ARUNCAT ȘI BUNUL SIMȚ LA GUNOI, PE STRĂZILE TIMIȘOAREI

0
581

În rampele clandestine de deșeuri formate la colț de stradă a fost aruncat și bunul simț al unora dintre timișoreni. Polițiștii locali au dat 16 amenzi într-o săptămână unor persoane surprinse de „Big Brother” că aruncă gunoaie pe domeniul public, iar de la începutul anului și până acum au prins 1.256 de oameni.

În 92 de locuri din Timișoara, folosite de oameni drept gropi de gunoi, au fost puse camere de supraveghere. Iar oamenii legii stau cu ochii pe imagini non-stop, pentru a-i prinde pe cei care nu dau doi bani pe imaginea orașului. Doar în ultima săptămână au dat 16 amenzi celor prinși că aruncă deșeuri fie pe terenuri virane, fie între blocuri. Unii aruncă inclusiv materiale de construcții, gunoaie care nu pot fi aruncate nici la tomberoane.

Timișorenii surprinși riscă amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei, conform HCL 371/2007.„De la începutul anului au fost monitorizate video un număr de 92 de locații de pe raza întregului oraș, unde cetățenii au sesizat că se formează frecvent rampe clandestine de deșeuri, cei surprinși de imagini fiind ulterior sancționați”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

În primele șase luni ale lui 2018, polițiștii locali au dat 1.256 sancțiuni pe această linie.

Potrivit HCL 371/2007, este interzisă aruncarea sau abandonarea de orice deșeuri pe domeniul public, iar cetățenii și asociațiile de proprietari, dar și persoanele juridice au ca obligații să întrețină curățenia locuințelor pe care le dețin sub orice formă legală, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale, să asigure și să mențină curățenia pe trotuare, pe zonele verzi, a locurilor de parcare pe care le folosesc, precum și în jurul garajelor pe care le dețin sub orice formă, dar și să mențină curățenia în jurul acestora recipientelor de deșeuri. (Sursa www.tion.ro)