1-0 ÎN INSTANȚĂ PENTRU POLIȚIȘTII LOCALI ÎN ”MECIUL” CU BICICLIȘTII CARE PEDALEAZĂ ÎN ZONE INTERZISE ȘI CONTESTĂ AMENZILE

0
730

TIMIȘOARA. Din numărul total de sancțiuni date de polițiștii locali bicicliștilor din Timișoara care circulau pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatoare care le restricționează accesul, respectiv 2109 sancțiuni în perioada 2015-2018, doar 140 au fost contestate în instanță. Amenzile prevăzute de lege sunt între 870 lei și 1160 lei. Dintre acestea, 118 au fost soluționate deja de instanță, 97% fiind câștigate de Poliția Locală și doar 3% au fost câștigate de contravenienți, din cauza unor erori cum sunt completarea unor date greșite în procesele verbale și într-un caz lipsa unui indicator pe strada pe care s-a intrat în zona restricționată.

Polițiștii locali recomandă din nou celor care se deplasează cu bicicletele în zona centrală, dar și în alte zone din oraș, să respecte indicatoarele rutiere, să se informeze cu privire la legislație, pentru a evita aplicarea de sancțiuni contravenționale.

„Măsura restricționării circulației bicicletelor în zona pietonală a Timișoarei s-a luat ca urmare a faptului că unii bicicliști au circulat cu viteză foarte mare printre timișorenii care merg la plimbare pe jos în zonele pietonale, fiind expuși la pericole în special copiii și persoanele în vârstă. Menționăm, de asemenea, că polițiștii locali acționează zilnic în sprijinul bicicliștilor aplicând, prin patrulare mobilă cu segway-urile din dotare, numeroase sancțiuni conducătorilor auto care opresc sau staționează pe pistele special destinate bicicliștilor și chiar dispunând ridicarea unor astfel de autovehicule parcate pe piste”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Numai în ultimele două luni polițiștii locali pe segway-uri au aplicat un număr de 1296 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto depistați cu autovehiculele staționate pe pistele pentru bicicliști. (Sursa www.ziuadevest.ro)