POLIȚIȘTII LOCALI AU MERS DIN NOU ÎN CONTROL LA COMERCIANȚII ILEGALI DE PE STRADA GHEORGHE LAZĂR DIN TIMIȘOARA

0
600

Comercianții ilegali de pe strada Gheorghe Lazăr din Timișoara au fost vizitați, din nou, de polițiștii locali. Oamenii legii i-au sancționat de această dată pentru că nu aveau autorizații de construcție pentru chioșcurile în care își vând marfa. Afaceriștii au mai fost amendați și în cursul săptămânii trecute pentru că nu aveau acorduri de funcționare din partea primăriei.

Locul în care comercianții își desfășoară activitatea este în apropierea intersecției străzii Gheorghe Lazăr cu Bulevardul Circumvalațiunii, în apropiere de parcarea unui supermarket. În urmă cu o săptămână, polițiștii locali au aplicat acolo patru amenzi în valoare de câte 1.000 de lei fiecare pentru că vânzătorii din chioșcurile de lemn și termopan nu au acorduri de funcționare din partea primăriei. Oamenii legii s-au întors în zonă și în această săptămână și spun că au constatat că vânzătorii nu au nici măcar autorizații de construcție pentru chioșcurile construite.

„Astfel, s-a constatat că nici societatea Alisadina SRL, care comercializează obiecte de îmbrăcăminte, lenjerie etc, și nici societatea Organza SRL, care pune în vânzare țigarete electronice, nu dețin autorizație de construire pentru chioșcurile respective, așa cum prevede actul normativ menționat. Drept urmare s-au întocmit procese verbale de constatare a contravenției, care au fost înaintate arhitectului șef pentru stabilirea cuantumului sancțiunii și dispunerea măsurilor complementare, fiind aplicate sancțiuni de câte 2.500 lei și desființarea celor două chioșcuri până la mijlocul lunii august”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara. (Sursa www.tion.ro)