A CRESCUT AMBROZIA ȘI ÎN CIMITIRE. POLIȚIA LOCALĂ CONTINUĂ SĂ-I AMENDEZE PE CEI CARE NU O COSESC

0
651

TIMIȘOARA. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului continuă acțiunile de verificare a modului în care proprietarii, dar și cei care folosesc și administrează terenuri iau măsuri de întreținere. Aceştia trebuie să le igienizeze și să le cosească de buruieni, pentru a preveni apariția plantelor alergene, printre care și ambrozia care duce la probleme medicale pentru tot mai mulți oameni.

Poliția Locală Timișoara a atras atenția de fiecare dată asupra faptului că necosirea buruienilor este un factor determinant al apariției plantelor alergene, motiv pentru care sancțiunile aplicate celor care nu iau măsuri de cosire sunt maxime. Pe lângă proprietarii de terenuri persoane fizice și juridice, s-a trecut și la verificarea cimitirelor din oraș, unde s-a constatat existența de buruieni. Astfel de verificări au fost efectuate și anul trecut, când au fost aplicate patru sancțiuni la tot atâtea cimitire, respectiv în Calea Șagului, Buziașului, Stuparilor și Ovidiu Balea.

Anul acesta, activitățile de cosire a buruienilor erau în desfășurare la trei din cele cinci cimitire verificate, iar la două, pe Stuparilor și Calea Șagului au fost aplicate sancțiuni de câte 2.500 lei fiecare celor care administrează locațiile.

Polițiștii locali efectuează în continuare verificări pe linia identificării terenurilor cu vegetație abundentă, necosită și a luării de măsuri legale în cazul celor care le dețin sub orice formă. (Sursa www.observatordetimis.ro)