ACȚIUNE A FORȚELOR DE ORDINE ÎN ZONA RONAȚ DIN TIMIȘOARA: COLIBE IMPROVIZATE, 18 PERSOANE CARE LOCUIAU FĂRĂ FORME LEGALE ȘI DEȘEURI

0
653

Polițiștii locali au organizat, în această dimineață, o amplă acțiune în cartierul Ronaț, pe str. Sacului, în zona liniilor de cale ferată, la care au participat și efective din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Timișoara, Grupării de Jandarmi Mobilă Timișoara, Societății de Căi Ferate.

Acțiunea, desfășurată la inițiativa Poliției Locale ca urmare a unor sesizări din partea cetățenilor, a vizat verificarea și luarea măsurilor legale în cazul mai multor persoane care locuiau în zona respectivă fără documente legale, acumulând cantități însemnate de deșeuri în jurul lor. Astfel, la fața locului au fost identificate un număr de patru colibe improvizate, în care locuiau persoane fără adăpost și un imobil care aparține CFR în care, de asemenea, se aflau persoane care locuiau fără documente legale, printre care se aflau și minori, în total fiind depistate 18 persoane. Cei în cauză au fost preluați și duși pentru verificări, introducere în baza de date, inclusiv amprentare la IPJ Timiș.

De asemenea, au fost aplicate de 16 sancțiuni contravenționale pentru depozitare de deșeuri, consum de alcool, lipsa documentelor de identitate etc. Colibele improvizate au fost demolate, zona urmând să fie igienizată. Astfel de verificări vor mai fi organizate și în perioada următoare, atât în zona respectivă, cât și în alte locații în care există sesizări că s-au fi aciuit persoane fără adăpost.

Cetățenii care observă astfel de cazuri pot sesiza Poliția Locală Timișoara la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau pe emailul contact@politialoctm.ro, urmând a fi organizate acțiuni punctuale pentru luarea măsurilor legale și asanarea Timișoarei de astfel de focare de infecție. (Sursa www.ziuadevest.ro)