NU RUPEȚI BANDA DE PROTECȚIE AMPLASATĂ DE POLIȚIA LOCALĂ ÎN JURUL CLĂDIRILOR DETERIORATE

0
676

TIMISOARA. Atenție, nu rupeți banda de protecție amplasată de Poliția Locală în jurul clădirilor deteriorate! Riscați sancțiuni și puteți contribui la producerea de accidente.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția cetățenilor că potrivit Legii 61/1991 republicată deteriorarea, ridicarea sau mutarea fără drept a semnelor sau indicatoarelor de orientare turistică și rutieră ori a celor care semnalează existența unui pericol pentru viața persoanelor reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă între 200 și 1000 lei.

Cu o astfel de sancțiune s-a ales un tânăr de 19 ani, din Botoșani, care a deteriorat fără drept banda inscripționată cu ”Stop! Poliția Locală! Atenție! Pericol de accidentare”, amplasată în jurul unei clădiri dezafectate de la intersecția B-dului Republicii cu str. Anton Seiller. Banda a fost pusă în locația respectivă pentru că imobilul reprezenta un pericol, căzând de pe acesta bucăți de tencuială, geamuri etc, măsura fiind una de protejare a trecătorilor de eventualele accidente. “Atragem atenția să nu se mai recurgă la astfel de gesture, deoarece pot atrage după sine nu numai sancțiuni, ci pot duce la accidente care se pot lăsa cu urmări grave pentru cetățeni”, transmit reprezentantii Poliției Locale Timișoara.

Prin acțiunea sa, tânărul nu a făcut decât să îndepărteze atenționarea și să pună, la rândul său, în pericol persoanele care ar fi trecut prin zonă. (Sursa www.observatordetimis.ro)