NU DAȚI BANI CERȘETORILOR! LA TIMIȘOARA, CERȘITUL ADUCE MAI MULȚI BANI DECÂT MUNCA CINSTITĂ!

0
585

Campania ”Nu dați bani cerșetorilor!”, demarată de Poliția Locală din capitala Banatului continuă. Patru persoane au fost depistate în ultima perioadă, în stradă, la cerșit, pe Calea Șagului și în zona Gării de Nord din Timișoara.

Polițiștii locali continuă să acționeze permanent pentru preluarea din stradă a persoanelor care apelează la mila publică și a celor fără adăpost depistate pe raza municipiului și fac din nou apel la cetățeni să nu le mai ofere bani deoarece în acest fel îi mențin în stradă, iar cei din alte orașe ale țării sunt atrași în Timișoara ca un magnet.

Ca urmare a unor sesizări, marți, 3 iulie 2018, în jurul orei 20:00, polițiștii locali s-au deplasat pe Calea Șagului, spre ieșirea din oraș, unde, la semafoare, printre autovehicule, se afla un bărbat de 51 de ani, de loc din județul Bistrița Năsăud. Cel în cauză a mai fost preluat din stradă de polițiștii locali în mod repetat, acesta declarând zilele trecute că face între 200 și 300 de lei pe zi din cerșit. De asemenea, alte trei persoane, o femeie de 36 de ani din Lipova (jud. Arad), și doi bărbați, unul de 34 de ani, din Timișoara, și unul de 39 de ani, din Satchinez (jud. Timiș), cunoscuți ca făcând parte din categoria oamenilor străzii, depistați în mod repetat pe raza orașului, au fost surprinși pe Bulevardul Republicii, vizavi de Gara de Nord, unde făceau mizerie și gălăgie. Toți cei patru au fost preluați de polițiștii locali și predați centrului social de pe strada Telegrafului, în vederea reintegrării în societate.

Pe lângă acțiunile organizate zilnic, polițiștii locali fac demersuri pentru înștiințarea serviciilor sociale cu privire la persoanele depistate apelând la mila publicului și care beneficiază de ajutoare sociale sau au alte venituri, cerșetoria reprezentând contravenție, potrivit Legii 61/1991 republicată. ”Facem din nou apel la cetățeni să nu le mai ofere bani deoarece aceștia fac din cerșit mai mulți bani decât persoanele care muncesc, dar și să semnaleze astfel de cazuri la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori de câte ori observă aceste persoane pentru ca polițiștii locali să se poată deplasa pentru a-i prelua din stradă și pentru a-i preda la centrele sociale”, transmit reprezentanții oamenilor legii. (Sursa www.observatordetimis.ro)