„ROMÂNI, SĂ REÎNVIEM IDEALURILE MARII UNIRI!”

0
793

Centenarul Marii Uniri a început și suntem foarte aproape de evenimentul istoric de la 1 Decembrie 2018. Chiar foarte aproape, socotind după importanţa şi semnificaţia evenimentului istoric, într-un moment în care celebrarea gloriei trecute şi a figurilor istorice emblematice de la acea vreme, trebuie să se îmbine cu realitatea prezentului.

Centenarul trebuie să fie un moment de reflecție profundă, un bilanț al ultimei sute de ani la care să ne raportăm la ceea ce noi, ca popor, am făcut bine, la ce am greșit, la ce putem îndrepta sau continua.

Centenarul înseamnă principii, credințe și valori. Căci România s-a construit pe valori, principii și mai ales pe credință. De aceea, Primăria Sector 2  consideră că marcarea Centenarului Marii Uniri este o datorie de onoare, prin  rememorarea faptelor înaintașilor și o cuvenită reverență față de jertfele lor pentru unire, un moment aniversar important, o piatră de hotar a istoriei românilor, care trebuie marcat pe parcursul întregului an, la nivelul comunității Sectorului 2.

Primăria Sector 2, susținută de Poliția Locală, a demarat o amplă Campanie de informare și educare a cetățenilor sectorului, intitulată „Români, să reînviem idealurile Marii Uniri!”,  având ca scop  însușirea istoriei și a valorilor neamului românesc, a dezvoltării culturii și ideii de ideal românesc, precum  și conservarea patrimoniului Marii Uniri, prin montarea pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 2, pe arterele principale și în intersecții, a 64 de bannere, cu mari personalității ale Marii Uniri și cuvintele  rostite de aceștia la momentul 1918.