RECORD DE AMENZI SI MASINI PARCATE NEREGULAMENTAR, IN LUNA MAI, LA TIMISOARA

0
696

Șoferi, atenție unde vă parcați autovehiculele! 28 de mașini au fost surprinse staționate neregulamentar, motiv pentru care au fost ridicate, iar peste o mie de șoferi au fost sancționați pentru motive similare, în această lună, de polițiștii locali din Timișoara.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au continuat în această perioadă să acționeze, în comun cu reprezentanții Societății de Drumuri Municipale (SDM) SA, în vederea luării măsurilor de fluidizare a traficului obstrucționat de autovehiculele parcate neregulamentar, acțiuni care se desfășoară zilnic.

Principalele aspecte pe care le au în vedere polițiștii locali sunt cele referitoare la respectarea de către conducătorii auto a prevederilor legale privind oprirea, staționarea, parcarea, blocarea accesului, fiind luate măsuri de ridicare a autovehiculelor depistate sub incidența indicatorului cu oprirea interzisă, pe pistele pentru bicicliști, în stațiile mijloacelor de transport în comun, pe trecerile pentru pietoni, pe linii de tramvai ori care blochează accesul în parcări ori incinta unor imobile. Spre exemplu, în aceste zile, un cetățean a semnalat faptul că un autoturism i-a blocat ieșirea din garaj, pe str. A. Șaguna, fapt care îl pune în imposibilitatea de a se folosi de autovehiculul propriu. Polițiștii locali s-au deplasat imediat la fața locului și au luat măsura sancționării contravenționale a celui care a blocat accesul.

De altfel, o mare parte din sancțiunile aplicate de polițiștii locali se referă la cei care blochează accesul în imobile, garaje, parcări etc. În ultima săptămână, au fost ridicate un număr de 12 autovehicule depistate oprite sau staționate neregulamentar pe străzile M. Eminescu – Poșta Mare, I.C. Brătianu, Republicii, Gh. Dima, C. Porumbescu, 16 Decembrie, etc.

De la începutul acestei luni au fost ridicate de către polițiștii locali un număr de 28 autovehicule parcate neregulamentar și care încurcau circulația altor vehicule, aceasta pe lângă cele 1.170 de sancțiuni aplicate pe linie rutieră. ”Reamintim că sancțiunile aplicate pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, iar în cazul ridicării se achită și o taxă către SDM. Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere și să evite parcarea autovehiculelor în locuri interzise pentru a nu fi sancționați și pentru a nu le fi ridicate autovehiculelor pe care le conduc”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara. (Sursa www.observatordetimis.ro