POLITISTII LOCALI PE SEGWAY VANEAZA SOFERII CARE PARCHEAZA PE PISTELE DE BICICLETE DIN TIMISOARA

0
665

Cele două segway-uri folosite de polițiștii locali din Timișoara pentru a patrula pe pistele de biciclete le-au „livrat” aproape 300 de amenzi șoferilor tupeiști, în doar ultimele două săptămâni.

Polițiștii locali spun că îi vânează în continuare pe șoferii care n-au pic de respect pentru restul participanților la trafic, în special pe cei ce își lasă autoturismele pe traseele speciale pentru bicicliști. Ei sunt prioritatea nr. 1 a agenților locali care patrulează pe segway-uri.

În ultimele două săptămâni, oamenii legii au aplicat 276 de amenzi direct de pe trotinetele electrice. Șoferii s-au ales cu amenzi între 290 și 725 de lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, adică oprire sau staționare pe piste.

„Foarte multe dintre constatări au fost în zona centrală a orașului, polițiștii locali având însă în atenție și celelalte zone în care se află piste pentru bicicliști. Atragem din nou atenția conducătorilor auto să respecte legislația referitoare la oprire și staționare și să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Oamenii legii fac apel la timișoreni să sune la Poliția Locală atunci când observă astfel de nereguli prin oraș, la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112 sau la numărul de telefon înființat special pentru bicicliști: 0356.913. (Sursa www.tion.ro)