În fiecare an, în data de 31 mai, Poliția Locală Sector 2 în calitate de partener al Agenției Naționale Antidrog, marchează ZIUA MONDIALĂ FĂRĂ TUTUN.
Anul acesta am ales ca, împreună cu polițiștii locali voluntari, să mergem și să vorbim elevilor din Liceul Tehnologic Nikola Tesla și Liceul Tehnologic I.C. Brătianu, despre riscurile privind sănătatea și alte riscuri asociate consumului de tutun, despre efectele psihologice și fiziologice ale consumului regulat de tutun, despre riscurile asociate tabagismului, militând pentru reducerea consumului.
Mai mult de șase milioane de oameni mor în fiecare an din cauza consumului de tutun, o cifră estimată să crească la mai mult de 8 milioane pe an până în 2030, fără acțiuni intensive de stopare. Consumul de tutun reprezintă o amenințare pentru fiecare dintre noi, indiferent de sex, vârstă, rasă, cultură sau nivel de educație. Aduce suferință, boală și moarte, sărăcește familiile și economiile naționale.
Dependenţa fizică şi psihică de tutun, e greu de depăşit chiar şi atunci când fumătorul e motivat în acest sens. Când se abandonează consumul de tutun e frecventă apariţia sindromului de abstinenţă ale cărui simptome obişnuite sunt: anxietatea, iritabilitatea, insomnia, durerile de cap, oboseala, creşterea apetitului alimentar, dificultăţi de concentrare, etc. Acest sindrom care apare la câteva ore după consumul ultimei ţigări se poate prelungi pe parcursul a 7-10 zile. Dorinţa de a aprinde o ţigară se poate menţine de-a lungul multor ani.
,,FUMATUL UCIDE –NU TE LĂSA PĂCĂLIT.,,