POVESTEA UNUI TELEFON FURAT ȘI A CURSEI TAXI NEPLĂTITE – RECUPERATE DE POLIȚIA LOCALĂ SECTOR 2

0
774

În data de 29.05.2018, în jurul orei 00.35,  un echipaj al Poliției Locale Sector 2, aflat în misiune de patrulare, a fost sesizat de către un conducător auto, șofer de taxi, numitul M.L.S,  că în urmă cu 10 min. un client a părăsit taxiul fără să achite cursa și i-a sustras și telefonul mobil, personal.

După stabilirea semnalmentelor făptuitorului, echipajul poliției locale a intervenit cu promptitudine  mobilizând  în sprijin și alte echipaje aflate în teren, în scopul depistării făptuitorului și recuperării prejudiciului.

După mobilizarea imediată, la cca 10 min de la primirea sesizării, în zona intersecției Str. Litoralului cu Str. Gherghiței, a fost depistată o persoană care, după semnalmente, corespundea descrierii făcute de șoferul de taxi.  Șoferul a recunoscut persoana în calitate de făptuitor, care la verificare a fost identificat ca fiind Ș.V, în vârstă de 36 de ani. La controlul corporal, Poliția Locală a depistat asupra lui un telefon, marca Samsung, cu datele de identificare menționate de persoana vătămată, prejudiciul fiind astfel recuperat.

Pentru făptuitor s-a întocmit Proces verbal de constatare a infracțiunii, după care a fost predat Secției 7 Poliției, pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, precizat de art. 229 Noul Cod Penal.