ȘI-A SCOS COPIII LA CERȘIT! POLIȚIȘTII LOCALI, CU OCHII PE CEI CARE APELEAZĂ LA MILA PUBLICĂ

0
792

TIMIȘOARA. Polițiștii locali au în atenție permanent situația persoanelor care apelează la mila publică. O situația frecvent întâlnită este cea a persoanelor care vin și cerșesc în Timișoara din alte județe ale țării de multe ori împreună cu propriii copii.

Astfel de persoane sunt întâlnire în special în zona centrală, frecventată de cetățenii ieșiți la plimbare și de turiști. Un caz de acest fel a fost întâlnit în cursul zilei ieri când un bărbat de 28 de ani, din localitatea Rășinari, județul Sibiu, se afla la cerșit împreună cu cei trei copii în Piața Victoriei.

Acesta a fost preluat de polițiștii locali și condus la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș din Piața Regina Maria.

Deși față de aceeași perioadă a anului trecut numărul persoanelor care apelează la mila publică a scăzut, totuși acest fenomen încă persistă la nivelul municipiului Timișoara, deoarece cei care vin aici susțin că primesc bani de la cetățeni.

Anul acesta, au fost depistate pe străzi un număr de 321 de persoane față de 352 anul trecut în aceeași perioadă. Din cei 321 un număr de 34 sunt minori și 287 adulți, majoritatea provenind din alte localități.

De fiecare dată, persoanele care apelează la mila publică sunt predate centrelor sociale pentru luarea măsurilor de integrare, după ce sunt introduși în baza de date a Poliției Locale. (Sursa www.gazetadinvest.ro)