ÎNCĂ CINCI AMENZI PENTRU RETIM, PENTRU GUNOAIELE DE PE STRĂZILE TIMIȘOAREI

0
581

Societatea de salubritate a primit încă cinci amenzi de la Poliția Locală pentru că nu a adunat gunoaiele de pe străzile orașului. Vorbim, în total, de amenzi în valoare de 83.500 de lei, adică puțin peste 18.000 de euro.

Polițiștii locali au verificat din nou modul în care Retim se achită de sarcinile contractuale. După cele 22 de amenzi date în cursul săptămânilor trecute, în valoare totală de 73.500 de lei, au mai dat alte cinci sancțiuni, de câte 2.000 de lei fiecare.

„Verificările au continuat, constatându-se noi nereguli. Au fost depistate disfuncționalități în îndeplinirea obligațiilor, respectiv necolectarea reziduurilor stradale pe străzile Sf. Ioan, Gh. Lazăr, Teiului, C. Brediceanu, Gen. Dragalina, fiind întocmite un număr de cinci procese-verbale de constatare a contravenției conform HCL 143/2016, de câte 2.000 lei fiecare, valoarea totală fiind de 10.000 lei”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Așadar, Retim s-a ales până acum cu amenzi în valoare de 83.500 de lei. Oamenii legii spun că nu i-au uitat pe timișorenii care abandonează deșeuri pe domeniul public. Conform HCL 371/2007, aceștia sunt obligați să întrețină curățenia în apropierea imobilelor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea.

„Cetățenii și asociațiile de proprietari au ca obligații să întrețină curățenia locuințelor pe care le dețin sub orice formă legală, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale. De asemenea, persoanele fizice și juridice sunt obligate să întrețină în stare corespunzătoare împrejmuirea imobilelor și acolo unde este cazul să asigure curățirea și întreținerea permanentă a șanțurilor și podețelor în zona acestora, să asigure și să mențină curățenia pe trotuare, pe zonele verzi, a locurilor de parcarea pe care le folosesc, precum și în jurul garajelor pe care le dețin sub orice formă, dar și să amplaseze recipientele pentru colectarea deșeurilor menajere și reciclabile și să mențină curățenia în jurul acestora”, explică oficialii Poliției Locale.

Oamenii legii spun că vor continua să monitorizeze activitatea angajaților Retim, dar și modul în care timișorenii respectă hotărârea de consiliu local din 2007. Dacă observați situații în care societatea de salubritate nu ridică gunoaiele sau vedeți oameni care lasă deșeuri la colț de stradă, sunați la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori sesizați Poliția Locală la adresa contact@politialoctm.ro(Sursa www.tion.ro)