COMUNICAT DE PRESĂ

0
623

500 de lei! Atât a primit, pe loc, amendă un brașovean care arunca la întâmplare reziduuri provenite din construcții. O patrulă de polițiști locali de la Biroul 3 din cartierul Tractorul l-au surprins pe bărbat în timp ce descărca dintr-o mașină, deșeurile pe care vroia să le abandoneze lângă o rampă de gunoi amplasată între blocuri. De acest tip de tratament vor avea parte toți cetățenii care vor fi identificați că nu își respectă semenii, încălcând și Regulamentul de organizare și funcționare a serviciilor publice de salubrizare.

Din păcate, nu este singura situație de acest gen înregistrată de politiștii locali, ținând cont de numărul de sancțiuni aplicate de la începutul acestui an. Astfel, agenții de la Locală au dat 250 de contravenții în valoare totală de aproape 98.500 de lei, celor care au fost surprinși că au încălcat HCL 149/2017. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru „Aruncarea și/sau depozitarea pe domeniul public și privat al municipiului a deșeurilor de orice tip”, pentru depozitarea de reziduuri în alt punct de colectare decât cel la care era arondat cetățeanul, pentru împrăștierea gunoaielor din containere sau chiar aprinderea resturilor menajere. Conform regulamentului privind salubritatea, amenzile sunt între 500 și 1000 de lei pentru persoane fizice și de la 1000 la 2000 de lei pentru persoane juridice.

Poliția Locală îi sfătuieste pe brașoveni să respecte normele cu privire la aruncarea și depozitarea deșeurilor pentru menținerea unui climat civilizat, în vederea protecției mediului înconjurător, dar și pentru a demonstra că respectă normele de conviețuire socială. Recomandările sunt făcute și marilor dezvoltatori imobiliari, dar și celor care au mici șantiere prin locuințele personale, mai ales că suntem în plin sezon pe domeniul construcțiilor și reparațiilor curente sau capitale de clădiri.