LA MULȚI ANI POLIȚIA LOCALĂ!

0
754

Sunt onorat să vă transmit astăzi, la cea de-a treia aniversare a Zilei Poliției Locale, într-un an de cotitură a istoriei României și anume Centenarul Marii Uniri, sincere felicitări şi urări de succes în activitatea pe care o desfășurați.

Suntem o generație pri­vilegiată  să fim contemporani cu  marcarea a 100 de ani de la împlinirea marelui ideal naţional și avem obligaţia să facem cuvenita reverenţă faţă de înaintaşii noştri, dar, în acelaşi timp, cred că avem datoria de a privi cu realism la prezent, ca să putem proiecta, pe cât ne e în putinţă, Ro­mânia următorului secol.

            Ziua Poliţiei Locale, a fost aleasă în această zi, deoarece la 21 mai, creştinii sărbătoresc Sfinţii Împăraţi Cosntantin şi Elena, sfinţi protectori, înclinaţi spre toleranţă şi ocrotirea aproapelui, principii respectate şi de Poliţia Locală.

Vă felicit, pentru eforturile depuse în îndeplinirea atribuțiilor, asigurarea unui climat de ordine, siguranță și pace socială în comunitățile în care vă desfășurați activitatea, pentru modul exemplar în care vă faceţi datoria, pentru efortul constant de a oferi cetăţenilor un plus de securitate şi de încredere în valorile unui stat de drept. Este onorant pentru mine să constat că polițistul local tinde spre o valoare și o vocație europeneană,  că participă activ la viața comunităților  și  conferă încredere, respect și apreciere în rândul cetățenilor.

            Vă transmit tuturor, directori, poliţişti locali  şi angajaţi ai Poliţiilor Locale din România, că putem fi mândri de modul în care ne-am îndeplinit atribuțiile cu seriozitate, profesionalism, integritate și devotament, că am dat dovadă de seriozitate, responsabilitate și încredere.

Mă bucur că  putem fi împreună, în contextul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, continuând astfel seria evenimentelor organizate de Polițiile Locale din România, dedicate acestui eveniment istoric.

În calitate de Președinte al   Federaţiei Naţionale a Poliţiştilor Locali din România sunt convins că doar împreună vom reuși să construim o Poliție Locală puternică, recunoscută, europeană!

La mulți ani, românilor! La mulți ani, polițiștilor locali!