11 NESIMȚIȚI CARE ARUNCĂ GUNOAIE PE STRADĂ, AMENDAȚI ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ

0
637

TIMIȘOARA. Camerele video montate prin cartiere dau rezultate, cel puțin în ceea ce privește „vânătoarea” de nesimțiți care aruncă gunoaie prin oraș. Poliția Locală a amendat, în ultima săptămână, mai multe persoane pentru care curățenia stradală este ceva inexistent.

Polițiștii locali de la Serviciul Protecția Mediului au continuat verificările pentru depistarea celor care aruncă gunoaie pe domeniul public. De mare ajutor le sunt camerele video montate în arii în care se formează frecvent rampe clandestine. Două zone în care s-au strâns, din nou, cantități mari de gunoaie, deși au fost igienizate, la solicitarea Poliției Locale, înainte și după data la care erau programate pentru curățenia de primăvară sunt strada Torac și strada Cercului. De asemenea, alte două zone în care s-au constatat acumulări mari de deșeuri sunt str. Drubeta cu Mureș și Emil Zola. „În urma vizualizării imaginilor video au fost surprinse, în ultima săptămână, 11 persoane, cărora le-au fost întocmite procese verbale de constatare a contravenției de câte 1.000 lei, maximum prevăzut pentru persoanele fizice. Majoritatea acestor persoane au fost depistate transportând deșeurile cu ajutorul unor autovehicule, fiind vorba de cantități însemnate”, transmit reprezentanții PL.

Timișorenii sunt rugați, din nou, să sune de îndată la numerele Poliției Locale, pentru a anunța dacă văd persoane certate cu legea, care aruncă gunoaie pe stradă. „Deoarece există dificultăți în identificarea celor care abandonează deșeuri nefiind întotdeauna oferit întregul sprijin de către timișoreni, iar camerele video nu sunt suficiente pentru numărul mare de astfel de cazuri, rugăm cetățenii să sune la telefoanele 0256-968 sau 0256-246.112 ori să trimită sesizări prin e-mail, în cazul în care au surprins prin imagini foto sau video persoane care aruncă deșeuri pe domeniul public”, mai spun cei de la PL. (Sursa www.debanat.ro)