RETIM, AMENDATĂ DE POLIȚIA LOCALĂ TIMIȘOARA CU APROAPE 10.000 DE EURO. CE PROBLEME AU FOST GĂSITE

0
624

Polițiștii locali din Timișoara au început să dea primele amenzi societății de salubrizare a orașului. Doar ieri, reprezentanții instituției au aplicat 19 sancțiuni în valoare totală de 45.000 de lei Retim-ului, după ce s-a constatat că gunoiul nu a fost ridicat din anumite zone.

“Cinci dintre acestea au fost aplicate conform HCL 143/2016 privind modificarea Regulamentului Serviciului de Salubrizare al Municipiului Timişoara şi a indicatorilor de performanţă ai Serviciului de Salubrizare, pentru necolectarea reziduurilor stradale rezultate din măturarea străzilor. Astfel de aspecte au fost constatate pe străzi precum Renașterii, Proclamația de la Timișoara, Piața Bălcescu – C. Porumbescu, C. Brâncoveanu, Calea Aradului. Alte 14 procese verbale de constatare a contravenției au fost încheiate conform HCL 371/2007 modificată pentru nerespectarea frecvenței lucrărilor prevăzute în graficele de salubrizare stradală, în urma campaniei de curățenie de primăvară. Astfel de probleme au fost constatate pe Aleea Studenților, Străzile Diana, Caraș, Daliei, Miorița, Milcov, Vărădia, Surduc, Mureș, Traian Vuia, G. Musicescu, Panselelor, I. Miloia, I. Sârbu.

În ambele încălcări legislative sancțiunile aplicate au fost cele maxime”, arată Poliția Locală Timișoara, astăzi, într-un comunicat de presă. Totodată, Poliția Locală Timișoara face apel la cetățeni să sprijine acțiunile polițiștilor locali de a identifica persoanele care abandonează deșeuri pe domeniul public.

“Deoarece există dificultăți în identificarea celor care abandonează deșeuri nefiind întotdeauna oferit întregul sprijin de către timișoreni, iar camerele video cu ajutorul cărora sunt depistați cei care aruncă resturi nu sunt suficiente pentru numărul mare de astfel de cazuri, rugăm cetățenii care observă astfel de situații să sune la telefoanele 0256.968 sau 0256.246.112 ori să trimită sesizări prin e-mail la adresa contact@politialoctm.ro în cazul în care au surprins prin imagini foto sau video persoane care aruncă deșeuri pe domeniul public. Aceasta cu atât mai mult cu cât a crescut numărul persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public în cantități însemnate, folosindu-se de autovehicule”, transmit reprezentanții instituției. (Sursa www.pressalert.ro)