MERELE DE IMPORT I-AU STRICAT ANUL UNUI VÂNZĂTOR DIN PIAȚA VOLANTĂ, LA TIMIȘOARA

0
652

Un piețar s-a ales cu o interdicție de un an în piețele din oraș, după ce a fost prins cu mere de import pe tarabă în piața volantă de lângă Stadionul „Dan Păltinișanu”. A rămas și fără mere și a fost și amendat.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Poliția Piețelor au mers din nou la piața volantă, sâmbătă. Au găsit un producător agricol care vindea mere aduse de afară, pe care le-a cumpărat din Piața de gros. Or, în piața volantă au voie să vândă doar cei care-și cresc marfa în propria grădină.

„Comerciantul a fost sancționat conform HCL 129/2014 modificată cu sancțiune de 2.000 lei, cantitatea de 29,5 kilograme de mere fiind ridicată în vederea predării spre valorificare. De asemenea, conform aceleiași hotărâri de Consiliu Local, comerciantului și tuturor membrilor familiei consemnați în carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol li s-a interzis dreptul de a mai comercializa produse agroalimentare în piețele volante de pe raza municipiului Timișoara pentru o perioadă de 12 luni de la data aplicării sancțiunii”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

În ultimele luni, în piața țărănească de lângă stadion au fost date 16 amenzi celor care nu au prezentat actele de producător, care vindeau alte produse decât cele permise, cum ar fi din carne sau lapte, dar și produse cumpărate din alte locuri. Controalele vor continua, mai spun oamenii legii. (Sursa www.tion.ro)