PESTE 700 DE PERSOANE AMENDATE PENTRU CĂ ARUNCĂ GUNOAIE PE STRĂZILE TIMIȘOAREI

0
610

Peste 700 de persoane au fost amendate pentru că au aruncat gunoaie pe stradă, de la începutul anului și până acum, la Timișoara. Oamenii legii spun că în timpul campaniei de curățenie de primăvară au dat 199 de sancțiuni.

Străzile înghițite de gunoaie din Timișoara se curăță după ce este sesizată Poliția Locală. Oamenii legii au văzut deșeurile de pe strada Torac, așa că s-au apucat să facă verificări. Așa au prins în flagrant trei persoane.

„Unele dintre acestea au fost surprinse abandonând deșeuri din mașini și au fost depistate inclusiv cu sprijinul cetățenilor din zonă. Ca urmare a acumulării unei cantități mari de deșeuri, în cursul zilei de astăzi (n.r. miercuri) au fost direcționați în zonă reprezentanții societății de salubrizare Retim, pentru a strânge gunoaiele, strada fiind programată din nou pentru curățenie, în cadrul campaniei de primăvară, în data de 10 mai. De altfel, strada a mai fost igienizată acum aproximativ două săptămâni la solicitarea Poliției Locale”, transmit reprezentanții instituției.

După finalizarea curățeniei de primăvară, polițiștii locali vor să intensifice controalele pe str. Torac, dar și pe alte străzi din oraș, unde s-a constatat că oamenii și-au făcut un obicei din a arunca deșeuri. Potrivit HCL 371/2007, abandonarea de deșeuri pe domeniul public se sancționează cu amenzi de până la 2.500 de lei.

De la începutul anului, polițiștii locali au aplicat un număr de 705 sancțiuni persoanelor depistate abandonând deșeuri pe domeniul public în tot orașul, 199 fiind aplicate în ultima lună, inclusiv în perioada desfășurării campaniei de curățenie de primăvară.

„Pentru a contribui împreună la a avea un oraș curat și civilizat, Poliția Locală face apel din nou la cetățenii care locuiesc în zonă să sesizeze dacă observă persoane care abandonează deșeuri în zona respectivă, dar și în altele din oraș la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112”, mai spun oamenii legii. (Sursa www.tion.ro)