CU TIR-UL PRIN FAȚA CATEDRALEI MITROPOLITANE. AMENZI DE 10.000 DE EURO PENTRU ȘOFERII DE CAMIOANE CARE NU RESPECTĂ INDICATOARELE RUTIERE

0
647

TIMIȘOARA. Polițiștii locali din Timișoara sunt cu ochii pe șoferii de TIR care nu respectă indicatoarele rutiere. Doar în ultima săptămână, 16 conducători de camioane au fost arși la buzunare de polițiștii locali, după ce au fost depistați “încălcând prevederile OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dar și la HCL 638/2013 privind achitarea taxei de tranzit, la HCL 485/2006 si 486/2006 privind circulația și parcarea pe anumite sectoare de drum”, arată reprezentanții instituției. Valoarea amenzilor se ridică la suma de 46.400 de lei, șoferii prinși că nu au respectat legea fiind sancționați cu cel mult 2.900 de lei. Poliția Locală Timișoara transmite că cele mai frecvente încălcări ale legislației au fost constatate în această săptămână în zonele Pasajul Jiul cu Republicii, pe Pestalozzi și chiar pe B-dul Regele Ferdinand, în zona centrală, prin fața Catedralei Mitropolitane.

“Poliția Locală Timișoara continuă acțiunile pe această linie și atrage din nou atenția conducătorilor auto de autovehicule de mare tonaj să respecte legislația în vigoare, să se informeze atunci când ajung în Timișoara și să urmărească indicatoarele rutiere care restricționează sau interzic accesul pe anumite sectoare de drum, să achite taxele în cazul în care tranzitează Timișoara, să nu parcheze autovehiculele grele pe teritoriul Timișoarei și să nu circule decât pe rutele stabilite”, comunică Poliția Locală Timișoara. (Sursa www.pressalert.ro)