COMUNICAT

0
711

“Simfonia lalelelor” a fost deschisă, la fel ca în ultimii ani, de o tradiţională paradă a florilor, la care au luat parte sute de copii, studenţi, elevi şi preşcolari de la unităţi de învăţământ din municipiul Piteşti, dar şi din alte localităţi ale judeţului Argeş

La ceremonia oficială de deschidere a “Simfoniei lalelelor” au participat premierul Viorica Dăncilă, vicepremierul Graţiela Gavrilescu, ministrul de Interne Carmen Dan, europarlamentari, parlamentari şi oficialităţi judeţene. Au mai fost prezente delegaţii ale oraşelor înfrăţite cu municipiul Piteşti, precum şi reprezentanţi diplomatici din Olanda, Japonia, Israel, Croaţia, Armenia, Palestina, China, Algeria, Tunisia şi Argentina.

Sute de producători şi comercianţi de flori şi plante ornamentale din ţară şi din străinătate participă în acest an la eveniment. Potrivit organizatorilor, la expoziţia de aranjamente florale găzduită de Complexul Expoziţional “Casa Cărţii” au fost amenajate câteva zeci de standuri, alţi aproape 300 de agenţi economici şi meşteri populari expunându-şi produsele în zona pietonală din centrul municipiului Piteşti.

Manifestările din programul ediţiei cu numărul 41 a “Simfoniei lalelelor” mai includ întrecerile sportive, spectacolele în aer liber şi manifestări culturale. Ediţia din acest an se va încheia duminică, 22 aprilie.

“Simfonia lalelelor”, una dintre cele mai cunoscute expoziţii dendro-floricole din România, a fost iniţiată în 1978, reunind apoi, în fiecare an, producători de flori şi plante ornamentale din ţară şi străinătate.

Politia Locala Pitesti, a participat cu intreg efectivul pentru ca aceasta activitate sa se desfasoare in conditii optime