ȘOFERII CARE AU UMPLUT CAROSABILUL CU NOROI ADUS DIN ȘANTIERELE DESCHISE LA TIMIȘOARA, PUȘI LA PLATĂ

0
643

Mai multe sancțiuni au fost aplicate de polițiștii locali din Timișoara conducătorilor auto care murdăresc carosabilul cu noroi, faptă ”pedepsită” de o Hotărâre a Consiliului Local ce datează de 11 ani.

Polițiștii locali acționează și pe linia luării măsurilor legale în cazul conducătorilor auto, în special de autovehicule de mare tonaj, care ies din organizările de șantiere fără a spăla roțile autovehiculelor și murdărind astfel căile publice. Cetățenii sesizează astfel de aspecte deoarece prin murdărirea carosabilului cu noroi se produce praf și chiar se pune în pericol circulația altor autovehicule.

În ultimele două luni au fost aplicate la acest capitol un număr de 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 18.750 lei. Autovehiculele care au murdărit cu noroi carosabilul au fost depistate pe străzi precum G. Musicescu, Mureș, Divizia 9 Cavalerie, Livezilor, Nera, Calea Bogdăneștilor, Înfrățirii, Ion Miron.

Potrivit HCL 371/2007 modificată, murdărirea căilor publice cu orice fel de materiale cum ar fi balast, mortare, noroi, betoane, deșeuri sau orice alte materiale se sancționează cu amenzi între 500 și 1.000 lei pentru persoane fizice și între 1.000 și 2.500 lei pentru persoanele juridice. Poliția Locală Timișoara atrage atenția conducătorilor auto că vor fi sancționați drastic în cazul în care sunt constatate astfel de încălcări ale legislației. (Sursa www.observatordetimis.ro)