O FEMEIE DE SERVICIU DINTR-O INSTITUȚIE PUBLICĂ, FILMATĂ ÎN TIMP CE SPĂLA MAȘINA ȘEFULUI, A FOST AMENDĂ DE POLIȚIA LOCALĂ

0
748

TIMIȘOARA. Femeia de serviciu a Filarmonicii Banatul din Timişoara, filmată în timp ce spală maşina directorului instituţiei, Ioan Gârboni, în parcarea din faţa Filarmonicii a fost amendată de Poliţia Locală cu suma de 400 de lei, care poate fi plătită la jumătate în 48 de ore. Amenda a fost aplicată în baza hotărârii de Consiliu Local care prevede că „spălarea autovehiculelor în altă parte decât la spălătoriile autorizate de către autoritatea de mediu şi avizate de către operatorul canalizării care preia apele uzate aferente spălării se sancţionează cu amendă între 400 şi 800 lei, cu posibilitatea plăţii a jumătate din minim în 48 de ore”.

Poliţia Locală Timişoara a explicat şi motivele pentru care amenda i-a fost aplicată femeii de serviciu şi nu directorului care i-a cerut angajatei să îi spele maşina. „Menţionăm că potrivit OG 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, agentul constatator poate aplica sancţiunea doar persoanei care a săvârşit fapta, nu persoanei care deţine bunul care face obiectul constatării”, arată Poliţia Locală Timişoara.

Directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Gârboni, a declarat că amenda a fost plătită de el. Gârboni a mai spus că i-a cerut femeii să cureţe maşina doar în interior şi să dea cu silicon pe bord, iar ea din exces de zel s-a apucat să o şi spele. Directorul Filarmonicii Banatul a spus că în momentul în care spăla maşina, femeia de serviciu era în pauză şi a rugat-o să îi cureţe, contracost, maşina pe interior pentru că merge la Novi Sad pentru o întâlnire pe subiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană, iar de acolo trebuie să îl ia cu maşina pe fostul ministru al Culturii, actual şef al Comisiei pentru Cultură din Senat, Ionuţ Vulpescu. „Eu trebuie să plec la Novi Sad după ministrul Culturii şi am rugat-o să cureţe maşina pe interior. Femeia a fost plătită pentru asta, este în timpul ei de pauză. Nu am înţeles de ce atâta scandal pentru că se întâmplă asta. Colega mea era în pauză şi a fost plătită pentru serviciul făcut”, a declarat Ioan Gârboni. Acesta a mai declarat că înregistrarea a fost realizată de angajaţii din subordine cu care este în conflict. „Colegii mei au pierdut 300 de procese şi acum atât le-a mai rămas, denigrarea mea. Vă daţi seama că e o chestie penibilă. Asta e lupta lor sindicală, dar când este nevoie nu vor să cânte pentru primărie, nu vor să cânte pentru Ziua Poliţiei, ei vor să cânte doar pe bani. (…). I-am văzut că au filmat şi le-am spus: «Asta e lupta voastră sindicală?» Dacă atât îi duce capul, e problema lor. La noi scandalul este foarte mare. La fel e în toată ţara. E o luptă sindicală pentru salarii, oamenii sunt nemulţumiţi că au la jumătate faţă de Operă salariile”, a declarat directorul Filarmonicii Banatul. (Sursa www.adevarul.ro)