ARUNCAU GUNOAIE CU CAMIONETELE, PE UNDE APUCAU, ÎN TIMIȘOARA. ACUM ADUNĂ BANI DE AMENZI!

0
783

Polițiștii locali din Timișoara au aplicat noi sancțiuni drastice pentru persoanele care abandonează deșeuri, direct din mașini,, pe terenuri care au alte destinații, formând rampe clandestine de gunoi peste tot.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului efectuează zilnic verificări pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, formând rampe clandestine de gunoi. Tot mai des, în ultima perioadă, sunt depistare în cadrul acțiunilor și persoane care aruncă resturi direct din autovehicule.

În cursul zilei de ieri, un timișorean care a abandonat dintr-un autovehicul deșeuri diverse pe strada Bobâlna a fost sancționat cu 1.000 lei. Un altul a fost depistat aruncând dintr-o autoutilitară o cantitate considerabilă de resturi provenite din construcții, precum moloz, plastic și altele, pe strada Mircea cel Bătrân. Și în acest caz a fost aplicată sancțiune de 1.000 lei.

”Polițiștii locali atrag atenția cetățenilor că potrivit HCL 371/2007 modificată abandonarea de deșeuri pe domeniul public se sancționează cu amenzi între 500 și 1.000 lei pentru persoanele fizice și de la 1.500 la 2.500 lei pentru persoanele juridice. În ultima perioadă au fost aplicate mai multe sancțiuni și ca urmare a sesizărilor primite de la cetățeni care au sprijinit Poliția Locală trimițând fotografii și imagini video în care au surprins persoane care aruncau resturi. Poliția Locală apreciază astfel ajutorul populației care sesizează astfel de aspecte dovedind spirit civic și își aduc astfel aportul la menținerea unui oraș curat și civilizat”, transmit oamenii legii. (Sursa www.observatordetimis.ro)