POLIȚIA LOCALĂ ATRAGE ATENȚIA: NU PARCAȚI PE PISTELE PENTRU BICICLIȘTI!

0
652

TIMISOARA. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră continuă verificările cu privire la modul în care conducătorii auto opresc sau staționează în Timișoara, respectând indicatoarele și marcajele rutiere, cu precădere pe pistele special amenajate pentru circulația bicicliștilor, în condițiile în care, odată cu încălzirea vremii, tot mai multe persoane folosesc acest mijloc de deplasare.

Astfel, numai în cursul zilei de ieri au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale la acest capitol, în ultima lună fiind încheiate 201 procese verbale de constatare a contravenției și fiind aplicate 252 de colante autoadezive pentru această faptă. Poliţia Locală reaminteşte că sunt și situații în care, cu sprijinul lucrătorilor SDM, autovehiculele parcate neregulamentar sunt ridicate.

„Atragem din nou atenția conducătorilor auto să respecte legislația referitoare la oprire și staționare, și să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor, sancțiunile pentru aceste situații, conform OUG 195/2002 fiind între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă”, au transmis, marţi, reprezentanţii Poliţiei Locale. (Sursa www.observatordetimis.ro)