COPII PUȘI DE PĂRINȚI LA CERȘIT! POLIȚIȘTII LOCALI PE URMELE LOR

0
679

TIMIȘOARA. Polițiștii locali acționează zilnic pentru depistarea persoanelor fără adăpost și a celor care apelează la mila publică.

Acum însă, în atenţia poliţiştilor sunt minorii, care de foarte multe ori sunt depistați fără supraveghere cerșind pe străzile orașului sau apelând la mila publică împreună cu părinții.

Spre exemplu, zilele trecute polițiștii locali au depistat pe Calea Aradului un băiat și o fată de 6 și 10 ani care cerșeau de la comercianții din Piața Verde. În apropiere au fost depistați și părinții acestora, care au fost sancționați cu amendă de la 100 la 500 lei.

Săptămânile trecute, în cadrul unor acțiuni desfășurate împreună cu reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș cinci minori au fost depistați împreună cu părinții lor la cerșit în Piața A. Mocioni, astfel de verificări fiind desfășurate periodic.

De la începutul acestui an, din numărul total de 213 persoane fără adăpost sau care cerșesc depistate pe raza municipiului Timișoara de polițiștii locali, 23 sunt minori.

Polițiștii locali iau de fiecare dată măsurile legale de predare a acestora către serviciile sociale pentru reglementarea situației lor. (Sursa www.gazetadinvest.ro)