POLIȚIA LOCALĂ SECTOR 2 SUSȚINE PROGRAMUL „ȘCOALA ALTFEL”

0
715

Părinţi, profesori, polițiști, specialişti asistăm zilnic, direct sau indirect, la manifestarea, sub diferite forme (verbal, fizic sau emoţional), a unor comportamente agresive în mediul şcolar, întâlnim elevi victime ale accidentelor rutiere sau ale traficului de copii pe Internet.

De aceea Poliția Locală Sector 2, s-a întânit cu elevii claselor I-VII, ai Școlii Gimnaziale Maica Domnului, în Programul „Școala altfel” pentru a-i  învăța pe aceștia comportamente care să-i ajute să gestioneze situaţiile în care se confruntă cu comportamentele agresive ale celorlalţi. Elevii au fost învăţaţi să ignore situaţiile, să reacţioneze cu fermitate şi să solicite asistenţă de la profesori atunci când este nevoie. Elevii care acţionează agresiv pentru a obţine atenţia colegilor şi prestigiul în faţa lor, sunt învăţaţi să folosească alte metode mult mai eficiente care să le permită să obţină acest lucru, fără să se pună în situaţia de a fi respinşi sau marginalizaţi de ceilalţi.

În partea a doua a întâlnirii, elevii au primit informații despre pericolele pe care le ascunde Internetul:

  • caracterul necenzurat al Internetului şi dificultăţile întâmpinate de adolescenţi în evaluarea critică a informaţiei la care sunt expuşi,
  • potenţialele pericole asociate cu oferirea de detalii personale sau cu stabilirea unor întâlniri cu persoane întâlnite on-line,
  • efectele negative ale expunerii la pornografia nesolicitată,
  • apariţia şi efectele solicitării sexuale,
  • efectele expunerii la site-uri care incită la ură şi violenţă precum și modalitatea de a naviga sigur și fără riscuri pe rețelele on-line.

Programul Poliției Locale Sector 2 a vizat și  învăţarea de către elevi comportamentelor  în trafic, conștientizarea asupra consecințelor accidentelor rutiere,  reducerea numărului de accidente în care sunt implicații elevi, recunoașterea semnelor de circulație și importanța respectării lor.

În cadrul programului,  elevii au vizionat spoturi preventive şi prezentări, beneficiind de sfaturile, consultanţa şi experienţa în domeniul violenței și educației rutiere, a reprezentanţilor Poliției Locale Sector 2.