1000 DE AMENZI DE LA POLITIA LOCALA SI 33 DE MASINI RIDICATE DE SDM, IN MAI PUTIN DE O LUNA, LA TIMISOARA

0
826

Peste 1.000 de sancțiuni au fost aplicate șoferilor, la Timișoara și 33 de autovehicule au fost ridicate de angajații Societății de Drumuri Municipale (SDM) din capitala Banatului, de pe pistele pentru bicicliști și locurile pentru persoanele cu dizabilități.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au continuat acțiunile organizate în comun cu reprezentanții SDM în vederea luării măsurilor de fluidizare a traficului obstrucționat de autovehiculele parcate neregulamentar. Astfel, de la începutul acestei luni, pe lângă sancțiunile aplicate, un număr de 33 de autovehicule care staționau neregulamentar au fost ridicate din dispoziția polițiștilor locali. Dintre acestea, cele mai multe constatări au fost în ceea ce privește staționarea pe pistele pentru biciclete și blocarea căilor de acces către curți, incinte, parcări etc.

Un număr semnificativ de sancțiuni au fost aplicate în cazul autovehiculelor parcate pe locurile special destinate persoanelor cu dizabilități, Poliția Locală acordând atenție sporită în astfel de cazuri deoarece este necesar să ne aliniem la cerințele europene și să sprijinim prin acțiunile noastre persoanele aflate în dificultate. Mai mult, au existat situații, cum a fost în cursul zilei de ieri, când conducători auto au parcat astfel încât au blocat și pista pentru bicicliști și trotuarul de pe Bulevardul Republicii, ceea ce a dus atât la blocarea completă a traficului pietonal cât și la cel de velo.

Numai la acest capitol au fost aplicate, de la începutul acestei luni un număr de 176 de sancțiuni contravenționale, în total pe linie rutieră, la OUG 195/2002, fiind aplicate peste o mie de sancțiuni. ”Atragem atenția conducătorilor auto să respecte legislația referitoare la oprire și staționare, și să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor, sancțiunile pentru aceste situații fiind între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, iar în cazul ridicării se achită și o taxă către SDM”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara. (Sursa www.observatordetimis.ro)