MAREA UNIRE – IDEAL ROMÂNESC

0
888

Primăria Sectorului 2 se alătură sărbătoririi Centenarului Unirii Basarabiei cu România
Astăzi, 27 martie, se împlinesc 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Eveniment care a reprezentat un moment crucial pentru anul 1918 şi a rămas întipărit în istorie drept anul Marii Uniri a tuturor românilor, de la 1 decembrie.
Pentru a marca însemnătatea acestui moment istoric de cotitură, Primăria Sectorului 2 a organizat, în parteneriat cu Poliţia Locală Sector 2, evenimentul intitulat „Marea Unire – Ideal românesc”.
După intonarea imnului naţional, au urmat scurte alocuţiuni rostite de domnii Dan Cristian Popescu, viceprimar al Sectorului 2 şi Aurel Dobrilă, Director General al Poliţiei Locale Sector 2, care au subliniat importanţa acestei zile în înfăptuirea Marii Uniri, precum şi încărcătura istorică şi emoţională a momentului. Manifestarea a continuat cu momente poetice susţinute de doamnele Maria Petrescu, Doina Bârcă, Simona Cozariuc şi de elevii Şcolii Gimnaziale Ferdinand I. Despre importanţa Unirii Basarabiei cu România au vorbit istoricii Viorel Speteanu şi Valentin Fuşcan.
Participanţii la eveniment au admirat o mică, dar sugestivă, expoziţie având în prim plan fotocopii ale hărților, documentelor și fotografiilor de la 1918.
De asemenea, ei au primit diverse obiecte din partea reprezentanţilor grupului „Inimi laolaltă pentru copii”, coordonat de doamna Georgeta Ciobanu care, în cadrul atelierului de lucru manual găzduit de Școala Ferdinand I, tricotează și croșetează obiecte care au ca destinație evenimentele organizate pentru Centenarul Marii Uniri: stegulețe, cocarde, flori, căciuli și fulare.
Evenimentul s-a încheiat în acordurile Horei Unirii, în care s-au prins toţi cei prezenţi.