POLITIA LOCALA, LA CAUTAT DE MINORI SCOSI LA CERSIT PE STRAZILE TIMISOAREI

0
751

În loc să-și trăiască copilăria, mulți micuți sunt luați de părinți la cerșit pe străzile Timișoarei, pentru ca oamenilor să li se facă milă de ei și să le dea mai ușor bani. Polițiștii locali au pornit în căutarea lor, cu ajutorul reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

Într-un singur loc din Timișoara, în doar două ore, oamenii legii au găsit cinci adulți care aveau cu ei șase minori la cerșit. Se întâmpla duminică dimineață, în zona Bisericii din Piața Alexandru Mocioni. Cel mai mic dintre copii abia împlinise un an.

„Cei în cauză au fost predați reprezentanților direcției pentru luarea măsurilor de integrare socială. În urma patrulărilor efectuate de polițiștii locali, o altă persoană care apela la mila publică a fost depistată în fața Catedralei Mitropolitane. Polițiștii locali vor intensifica, în perioada următoare, acțiunile întreprinse pentru depistarea persoanelor care cerșesc în zonele bisericilor din oraș, cunoscut fiind faptul că, de sărbători, acestea se aciuiesc în apropierea lăcașurilor de cult pentru a cere bani și de foarte multe ori crează disconfort celor care vin să se roage, devenind chiar agresivi”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Oamenii legii îi îndeamnă pe timișoreni să sesizeze astfel de situații la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112. (Sursa www.tion.ro)