TUPEUL CU CARE OCUPA SPATIUL PUBLIC CU TOALE DE VANZARE SAU TARABE, FARA A AVEA AUTORIZATIE, SANCTIONAT

0
834

TIMISOARA. Mai multe sancțiuni au fost aplicate comercianților ambulanți neautorizați și firmelor care scot tarabe în fața magazinelor fără a avea avizele necesare pentru așa ceva, ocupând abuziv, de cele mai multe ori, tortuarele pe care pietonii se deplasează cu greu din cauza lor.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială, cei de la Biroul Poliția Piețelor, dar cei din cadrul Serviciului Ordine Publică acționează permanent pentru luarea măsurilor legale în cazul persoanelor care comercializează diverse produse fără a avea autorizație pentru desfășurarea unor activități de acest gen pe raza municipiului Timișoara. Oamenii legii îi au în vizor pe vânzătorii ambulanți care înceacă să vândă diverse produse pe stradă, dar și societățile comerciale care își scot tarabe în fața magazinelor fără a avea autorizație în acest sens blocând trotuarele și conferind un aspect inestetic zonelor în care funcționează.

De la începutul acestui an și până în prezent au fost aplicate pe această linie un număr de 290 de sancțiuni contravenționale, amenzile fiind între 200 și 1.500 lei, conform HCL 139/2011. ”Poliția Locală atrage atenția atât persoanelor fizice care se ocupă cu astfel de îndeletniciri, cât și societăților comerciale care își scot marfa în fața magazinelor să respecte legislația și să obțină toate avizele necesare pentru a evita sancționarea”, transmit reprezentanții instituției de la Pădurea Verde.(Sursa www.observatordetimis.ro)