ACTIUNE FULGER A POLITISTILOR LOCALI! VIZATI AU FOST SOFERII MASINILOR DE MARE TONAJ

0
931

TIMISOARA. O nouă acțiune fulger a polițiștilor locali pe linia depistării conducătorilor de autovehicule de mare tonaj care nu respectă prevederile legale referitoare la circulația în Timișoara.

Astfel, în doar câteva ore, au fost verificați zeci de conducători de autovehicule de mare tonaj care circulau în zona străzilor Demetriade și Amurgului, fără a respecta prevederile hotărârii de consiliu din 2013 privind achitarea taxei de tranzit.

Trei conducători auto au fost sancționați cu cate 2.500 lei fiecare. Tot în aceeași zonă alți trei conducători auto care au parcat autovehiculele de mare tonaj încurcând circulația altor autovehicule au fost de asemenea sancționați.

”Reamintim că potrivit HCL 638/2013 vehiculele de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone care tranzitează Municipiul Timişoara vor plăti o taxă de tranzit. Tranzitul reprezintă trecerea vehiculelor care transportă marfă pe teritoriul Municipiului Timişoara fără alte staţionări decât cele strict necesare pentru schimbarea direcţiei. Nu sunt în tranzit vehiculele care aduc sau preiau marfă în și din Municipiul Timişoara. Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de 2.500 lei tranzitarea Municipiului Timişoara fără achitarea taxei”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Poliția Locală Timișoara va continua acțiunile pe această linie și atrage din nou atenția conducătorilor auto de autovehicule de mare tonaj să respecte legislația în vigoare, să se informeze atunci când ajung în Timișoara și să urmărească indicatoarele rutiere care restricționează sau interzic accesul pe anumite sectoare de drum, să achite taxele în cazul în care tranzitează Timișoara, să nu parcheze autovehiculele grele pe teritoriul Timișoarei și să nu circule decât pe rutele stabilite. (Sursa www.gazetadinvest.ro)