CURG AMENZILE PENTRU CAMIONAGIII CARE TREC PRIN ZONA PASAJULUI JIUL

0
734

TIMISOARA. Pe parcursul săptămânii trecute nu mai puțin de 32 de conducători de autovehicule de mare tonaj au fost sancționați în zona pasajului Jiul, acolo unde există restricții atât de greutate cât și de înălțime.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au continuat să acționeze și săptămâna trecută pentru depistarea conducătorilor auto care pătrund cu autovehiculele de mare tonaj în zone interzise din Timișoara și în special în zona Pasajului Jiul, pe Bulevardul Republicii și pe strada Nera, zonă în care nu este permisă circulația mașinilor cu o masă mai mare de 5 tone, existând restricții de tonaj, dar și de înălțime.

În cursul săptămânii precedente au fost aplicate pe această linie un număr de 32 sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule de mare tonaj care au circulat prin zona respectivă, sancțiunile fiind cuprinse între 9 și 20 de puncta amendă, mai exact între 1.305 și 2.900 lei. ”Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția conducătorilor auto că potrivit art. 173 din HG 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, este interzisă circulaţia autovehiculelor cu mase şi/sau gabarite depăşite pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoare de interzicere, restricţie sau limitare a accesului acestora, dacă vehiculul sau ansamblul de vehicule atinge ori depăşeşte lăţimea, înălţimea, lungimea sau masele pe axe ori masa totală maximă admisă”, transmit reprezentanții instituției timișorene. (Sursa www.observatordetimis.ro)